Izložba radova mladeži i odraslih Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda predstavio se izložbom radova mladeži i odraslih osoba naslovljenom “Ribe, ribari i ribarski gradovi” u Galeriji Cvajner.

Izložba je humanitarnog karaktera, bit će tu postavljena do 23. prosinca, a s prihodom od prodanih radova kupit će se slikarski pribor za ove likovnjake, čija je mentorica bila Vesna Šuput.

Hena Adrović donosi rad “Morsko pristanište, pineta, vesele ribice i barkice”, a kako je rekla Gorka Ostojić Cvajner “u prvom planu su vesele ribice, u drugom i trećem barkice otvorenih i punih jedara, a u četvrtom jednako radosne kućice u kvartovskim skupinama s pripadajućim stablima i u petom najplavije nebo bez ijednog oblačka. Samanta Lukšić se predstavlja radom ‘Srdele, ma nisu za gradele’, te pokušala je dočarati svu ljeskavu ljepotu te male ribe. Luka Grbin radi obiteljski portret podijeljen u pet planova ‘Boris, Silva, Mario i Luka na ližnjanskom molu’, jedan iznad drugog, kao da su jedan iza drugog”, ističe Ostojić Cvajner.

Kristijan Horvat radom “Tri pulska ribara: Boki, Prco i Čombe” svoje je omiljene likove, protagoniste priče postavio u prvi plan.

– Mlada slikarica Sara Kovačević cijeli je prostor plavetnoga mora poklonila svojim škarpinama u radu “Škarpine za na lešo”. Anika Retkovac donosi tri rada “Zadar i ribice”, “Slika za priču” i “Ribe, ribari i ribarski gradovi”, gdje su temeljito obrađeni ribe, ribari i ribarski gradovi. Kod Martine Šćira u radu “Mjesec, brodice i srdele lete priko Rovinja” autorica je svojom slikom dočarala noćnu harmoniju, pod punom mjesečinom. Sara Runko predstavila je Dva ribara i tri oštarije”, gdje njezini ribari na rige i s baretama protiv vjetra i sunca, u prvom planu ozbiljno dogovaraju taktiku”. “Banjolski ribarski kvartet: Bibić, Šilijo, Đidio i Aldo” protagonisti su rada Davora Tankovića, ističe Ostojić Cvajner.

Nazočne je u ime Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula Loretta Morosin i mentorica za ove likovne radove Vesne Šuput. Ostojić Cvajner je pohvalila mentoricu, radnu instruktoricu Vesnu Šuput te sve polaznike. (V. B.)

(Glas Istre, 24.11.2018)