Sjedište: Vidikovac 7, 52100 Pula / Radno vrijeme: 7:00 – 15:00 / Telefonsko naručivanje: 9:30 – 13:00
052 223 594
info@dczr-veruda.hr

Odsjek za mladež i odrasle osobe

Created with Sketch.

ODSJEK ZA MLADEŽ I ODRASLE OSOBE

U Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula djeluje Odsjek za mladež i odrasle osobe koji pruža usluge edukacijske re/habilitacije, psihosocijalne rehabilitacije, fizikalne terapije i radno-okupacijske terapije.

Radno-rehabilitacijski programi osmišljeni su za osobe s motoričkim poteškoćama kojima se nakon završetka obrazovanja pružaju nove mogućnosti za kreativne i radne aktivnosti u svrhu smanjenja posljedica primarne dijagnoze, treninga postojećih sposobnosti s ciljem poboljšanja preostalih sposobnosti te poticanje korisnika za što samostalniji i kvalitetniji život u zajednici.

Korisnicima se pružaju usluge edukacijskog rehabilitatora koji organizira rad u skupinama i individualno na područjima skrbi o sebi, radnom odgoju, razvoju kreativnosti te komunikaciji i socijalizaciji.

Radni instruktori organiziraju likovne radionice, keramičke radionice, radionice prostorno-plastičnog oblikovanja.

Likovna radionica osnovana je davne 1990. god. unutar nje korisnici izrađuju slike i čestitke. Potreba za rastom donijela je nove sadržaje poput lutkarstva, izrade torbi, nakita, svijeća, ukrasnih kutija, vrećica za lavandu.Naši proizvodi put do drugih nalaze putem aukcijskih izložbi, odlaskom na sajmove, gradsku tržnicu te na upit raznih udruga i ustanova.

U radionici plastično-prostornog oblikovanja potiče se mišljenje, opažanje i izražavanje u raznim oblikovnim tehnikama i uporabom različitih materijala (tkanine,plastike, žice, kartona, perlica, metala, masa za modeliranje, gline i dr.)

Keramičarska radionica osnovana je 1995. godine. Od početka rada surađuje s edukacijskim odjelom Arheološkog muzeja Istre (AMI) iz Pule na raznim projektima. Prvi projekt „Tragovi u glini“ održao se dugi niz godina kroz samoodrživu proizvodnju originalnih pulskih suvenira koji su se godinama uspješno prodavali u Turističkoj zajednici Pule na Forumu.

Odsjek organizira posjete izložbama, kraće izlete u obližnja mjesta, odlaske u kino, kazalište, proslave rođendana, vježbanje na svježem zraku, društvene igre i sl. Pozivamo zanimljive i drage goste, koji su uvijek dobrodošli i s kojima se na našu veliku radost, dogodi suradnja na zajedničkim projektima.

U sklopu programa psiholog pruža usluge skupno i individualno. U skladu s procjenom i potrebama korisnici koriste uslugu fizikalne terapije koju provode NRT fizioterapeuti po Bobath konceptu uz nadzor liječnika fizijatra. Svakodnevno se pružaju usluge zdravstvene njege i skrbi koje provode medicinske sestre i njegovatelji. Uslugu prijevoza korisnika Odsjeka Centar organizira svakodnevno po rasporedu vožnje.